Obeležena 101. godišnjica Udruženja RMVI Srbije

Udruženje ratnih i mirnodopskih vojnih invalida Srbije obeležilo je 101. godinu postojanja i rada RMVI Srbije i 25 godina od osnivanja časopisa “Vojni invalid”. Tim povodom organizovana je svečana sednica u skladu sa preventivnim merama I dodeljene su plakete u znak zahvalnosti svima koji pomažu rad Udruženja.

Vuk Stanić urednik časopisa Vojni invalid i sekretar Udruženja pozdravio je prisutne i podsetio na same početke rada Udruženja kao i na veliku podršku Aleksandra Karađorđevića pri osnivanju, istakavši da lokacija na kojoj se nalaze, na današnjem Savskom vencu je upravo poklon kraljevske porodice kako Udruženje ne bi ostalo bez prihoda.

Tokom svečanosti uručene su i plakete onima koji su zaslužni što se Udruženje  održalo. U ime porodice Karađorđević plaketu je primio princ Filip Karađorđević  plaketa je uručena  I Istaknutom članu Ljutomiru Šaponjiću iz Priboja, privredniku Milošu Marinkoviću koji finansijski podržava rad Uruženja, pukovniku Ljubinku Đurkoviću a naknadno će biti uručena i Nenadu Neriću, državnom sekretaru u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Podsetimo,Udruženje Ratnih i Mirnodopskih Vojnih Invalida Srbije je organizacija koja se bavi zaštitom ratnih i mirnodopskih vojnih invalida i korisnika porodične invalidnine, omogućavajući im da im se život dodatno olakša, materijalno-socijalni položaj poboljša, a ukupan status unapredi.

Udruženje se takođe bavi obezbeđivanjem dodatnih olakšica i pogodnosti za vojne invalide, posebno najteže, pa i za pojedine kategorije korisnika porodične invalidnine, a može se realizovati na svim nivoima, posebno na nivou lokalne samouprave, odnosno u svakoj konkretnoj opštini.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „OSI-Pružimo im podršku“ koji je sufinansiran iz sredstava Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*