Obeležen svetski Dan voda (VIDEO)

Podelom flajera svojim korisnicima, koji nosi poruku da “Kanalizacija nije
kontejner”, JKP “Vodovod” iz Sremske Mitrovice obeležilo je 22. mart, svetski Dan voda. Reč je o edukativnoj, ekološkoj kampanji koja sadrži upozorenja sa ciljem da se ukaže na štetnost nepravilne upotrebe kanalizacije, a tim povodom danas je u prostorijama mitrovačkog “Vodovoda” organizovana konferencija za medije.

Kako je rekao Borislav Babić, direktor ovog mitrovačkog preduzeća, Vodovod je svojim korisnicima, kojih ima oko 16 i po hiljada, uz februarske račune podelio flajere, koji nose poruku da kanalizacija nije kontejner. Reč je o edukativnoj, ekološkoj kampanji koja sadrži upozorenja sa ciljem da se ukaže na štetnost nepravilne upotrebe kanalizacije.

Osim vlažnih maramica, koje ljudi najčešće bacaju u kanalizaciju, radnici
Vodovoda koji rade na odgušenju kanalizacione mreže nailaze na raznorazne, ponekad neverovatne i nezamislive stvari, kao što su delovi garderobe, ćebadi, jorgani, plastična ambalaža, tetrapak, životinjske iznutrice…

Podeljeni flajeri treba da skrenu pažnju i podignu nivo komunalne i ekološke svesti kod svih građana, a iz Vodovoda poručuju svojim sugrađanima da budu društveno odgovorni i da brinu o očuvanju životne sredine i zdravlju ljudi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*