O Udruženju RVI Ruma

Udruženje ratnih vojnih invalida Opštine Ruma, osnovano je 30. marta 1993. godine. Na području rumske opštine je do 1995. godine udruženje brojalo 205 članova i činile su ga porodice palih boraca i ratnih vojnih invalida. Zbog biološkog odliva, jer gotovo svake godine od tri do pet članova premine, danas ovo udruženje okuplja manje od 170 članova. Udruženje je osnovano kao neprofitna organizacija i ima svoj Statut, predsednika, sekretara, tri člana Izvršnog odbora, disciplinsku komisiju i Nadzorni odbor. Svoju redovnu godišnju Skupštinu održavaju u februaru mesecu u prostorijama Druge mesne zajednice. Ovu salu udruženje je dobilo na korišćenje bez naknade od strane lokalne samouprave i koriste je takođe za dodelu novogodišnjih dečijih paketića i obeležavanje slave Udruženja ratnih vojnih invalida, Svetog Velikomučenika Dimitrija. Osnovni izvor finansiranja udruženja jesu sredstva iz budžeta Opštine Ruma, kaže predsednik Udruženje ratnih vojnih invalida Milija Veresija.

– Reč je o projektnom finansiranju, a deo novca potrebnog za rad našeg udruženja obezbeđujemo na osnovu godišnje članarine koja iznosi 1.000 dinara. Opština Ruma je naš glavni finansijer i mi svake godine učestvujemo na konkursu za dodelu sredstava iz budžeta za redovne aktivnosti i programe udruženja sa teritorije Opštine Ruma- rekao je Veresija.

Za svoj kvalitetan i dobar rad Udruženje ratnih vojnih invalida Opštine Ruma, dobilo je udecembru 2015. godine, Povelju od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „OSI-Pružimo im podršku“ koji je sufinansiran iz sredstava Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*