Novi vodovod u Molovinu – konačno sva mesta na teritoriji Šida dobila pitku vodu

Izgradnjom vodovoda u šidskom naselju Molovin, koji je nedavno pustio u rad pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević, konačno su sva mesta na teritoriji Šida dobila odgovarajuće vodosnabdevanje.

Sekretar Radojević je podsetio na to da su početkom aprila ove godine Sekretarijat za poljoprivredu i Opština Šid potpisali ugovor o zajedničkom finansiranju projekta izgradnje vodovodne mreže u Molovinu, koja je danas i puštena u rad.

„Izgradnjom vodovoda u Sotu, Privinoj Glavi, Bikić Dolu, Ljubi i sada u Molovinu uradili smo veliki posao. Konačno smo, za samo četiri godine, uspeli da rešimo višedecenijski problem nedostatka tehnički ispravne vode za piće i stabilnog vodosnabdevanja u ovim fruškorskim selima u opštini Šid, drugoj po veličini u Sremu“, istakao je Radojević.

Resorni sekretar je rekao da je u realizaciji projekta izgradnje vodovoda za snabdevanje vodom naseljenog mesta Molovin, sa crpnom stanicom i vodovodnom mrežom dugom 3.000 metara, čija je ukupna vrednost blizu 33 miliona dinara, Sekretarijat za poljoprivredu učestvovao sa gotovo 20 miliona dinara, a Opština Šid sa blizu 13 miliona. Radojević je dodao da je uz izgradnju novog rezervoara za vodu, zapremine oko 150 kubnih metara, sada osim naselja Molovin snabdevanje vodom omogućeno i za Prihvatni centar Principovac.

„Zaokružili smo jedan ciklus u poboljšanju vodosnabdevanja u šidskoj opštini. Pokrajina i ova lokalna samouprava su od 2016. godine do sada u navedene projekte za izgradnju vodovodne mreže ukupno izdvojile 110 miliona dinara“, rekao je Radojević, koji je pohvalio Opštinu Šid za efikasnost u realizaciji ovog prioritetnog poduhvata.

Resorni sekretar je ukazao na to da ulaganje u projekte za unapređenje komunalne infrastrukture u ruralnim sredinama predstavlja važan izazov za Pokrajinsku vladu i Sekretarijat za poljoprivredu, uzimajući u obzir činjenicu da je to, pre svega, važan podsticaj i za mlade ljude da ostanu u svojim selima, pošto mogu računati na kvalitetnije uslove života.

Radojević je istakao u Molovinu da je u proteklom periodu za realizaciju projekata na izgradnji vodovodne mreže, potom za uređenje atarskih puteva i otresišta na području šidske opštine, kao i za nastavak započetog postupka komasacije u katastarskoj opštini Morović, uređenje kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja, posebno kada je reč o industrijskoj zoni Adaševci, te za formiranje poljoprivrednih gazdinstva u ovoj sremskoj opštini, zajednički uloženo oko 220 miliona dinara novih investicija. Ovi projekti, kako je Radojević naglasio, upravo živo govore o uspešnoj saradnji koju su Pokrajina i Šid ostvarili u prethodne četiri godine.

Prema rečima predsednika Opštine Šid Zorana Semenovića, zahvaljujući toj saradnji, kao i velikom razumevanju resornog sekretara Radojevića za ovaj kraj uz granicu i višegodišnje probleme njegovih žitelja sa vodosnabdevanjem, i projekat u Molovinu uspešno je završen.

Predsednik Opštine rekao je da je glavni cilj u realizaciji ovog značajnog projekta bio da se podigne kvalitet života i omogući opstanak naselja.

Izvor: Biro za odnose s javnošću AP Vojvodine, Saopštenje

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*