NOVI SLANKAMEN: RUŠENJE RUINIRANOG OBJEKTA

Bezbednost učenika osnovne škole „Dr Đorđe Natošević“ u Novom Slankamenu biće na višem nivou jer je počelo rušenje objekta u blizini ove obrazovne ustanove koji se već više od jedne decenije nalazi u ruiniranom stanju. Inicijativa za rušenje pomenutog objekta pokrenuto je pre osam godina ali su se tek sada stekli svi neophodni uslovi za njegovo uklanjanje zahvaljujući angažovanju lokalne samouprave.

Čekali su učenici, njihovi roditelji i ostali stanovnici Novog Slankamena da se konačno krene sa rušenjem runiranog objekta pored školskog dvorišta koji je star više od jednog veka. Razlog tako dugo čekanja, kako kaže Dragan Krivošija, odbornik u SO Inđija i nekadašnji predsednik MZ u Novom Slankamenu, jesu nerešeni imovinsko – pravni odnosi, čekalo se da nadležni republički organi daju „zeleno svetlo“ i to se najzad obistinilo. Rušenje objekta počelo minulog vikenda i biće završeno do kraja ove nedelje.

Na svu sreću, kako kaže Krivošija, za ovih desetak godina koliko se čekalo da se krene sa rušenjem, nije povređen niko od prolaznika i učenika. Građevinska inspekcija je više puta obezbeđivala prostor oko samog objekta ali su nesavesni pojedinci uklanjali traku oko kuće.

Pre samog rušenja ruiniranog objekta koji se nalazi uz dvorište škole u Novom Slankamenu ispoštovane su sve zakonske procedure, ističe za kraj Krivošija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*