Novi Slankamen: Niske cene otkupa duvana Novi Slankamen: Niske cene otkupa duvana
Kada bi otkupljivači podigli otkupnu cenu duvana za bar nekoliko dinara, duvandžije bi imale više razloga za zadovoljstvo. Trenutno je niska cena razlog opravdanog... Novi Slankamen: Niske cene otkupa duvana

Kada bi otkupljivači podigli otkupnu cenu duvana za bar nekoliko dinara, duvandžije bi imale više razloga za zadovoljstvo. Trenutno je niska cena razlog opravdanog nezadovoljstva jer su ulaganja i troškovi veliki, a ovogodišnji rod je izuzetnog kvaliteta. Ovo su problemi sa kojima se suočavaju duvandžije, a među njima i Dragan Krivošija iz Novog Slankamena.

20161010_134718

-Duvan je trenutno zapakovan u balama, čekamo otkupljivače sa kojima imamo ugovor i nadamo se da će isplata biti po prijemu robe jer bi nam to mnogo značilo – kaže poljoprivrednik Dragan Krivošija i dodaje da je jedan od problema  i to što više nema subvencija za duvan. Inače, potrebno je i po nekoliko godina da se duvandžijama povrate uložena sredstva u sušare pa u ovom trenutku je najvažnije da duvanske kompanije po prijemu duvana isti i plate kako bi se moglo nastaviti ulagati u dalju proizvodnju.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar