Novi kapitalni projekti rumske opštine

Prvi veliki infrastrukturni projekat koji očekuje rumsku opštinu u tekućoj godini jeste izgradnja kotlarnice u naselju „Solidarnost“ za koju je zakazano otvaranje tendera 13. marta. To je samo jedna u nizu kapitalnih investicija koje predstoje, a čija ukupna vrednost prelazi čak 470 miliona dinara.

Predsednik rumske opštine Slađan Mančić, izjavio je da se novim kotlarnicama  pokazuje spremnost Opštine da  pomogne javnom preduzeću „Stambeno“ iz Rume da konsoliduje poslovanje, da građanima pruži kvalitetniju uslugu, ali i da mazut zameni ekonomski isplatljivijim i ekološki prihvatljivijim prirodnim gasom.

„Za projekat izgradnje nove kotlarnice na gas obezbedili smo 120 miliona dinara, a sva sredstva su iz budžeta Opštine Ruma, baš kao što je to bio slučaj i sa kotlarnicom na Tivolu. U ovom momentu to je za našu opštinu jedan od prioritetnih, kapitalnih projekat, jer je sistem daljinskog sistema grejanja neophodno modernizovati“, rekao je Mančić.

Najavljena je kompletna rekonstrukcija ulica 15. avgust i 15. maj u Rumi. Tender za njihovu rekonstrukciju biće zavšen 16. marta. Opština Ruma je i za ovaj projekat izdvojila 120 miliona dinara sopstvenih sredstava, a Pokrajina će preko Uprave za kapitalna ulaganja APV ovaj projekat sufinansirati sa 200 miliona dinara.

U prvoj polovini godine biće okončan i još jedan bitan projekat lokalne samouprave, a to je nabavka besplatnih udžbenika za sve učenike osnovnih škola u rumskoj opštini. Za ovaj projekat opština je izdvojila preko 30 miliona dinara.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*