Novi Banovci: Rekonstruisana Svetosavska ulica

Rekonstruisana je Svetosavska ulica u Novim Banovcima tokom 2015. godine u okviru prve faze radova na rekonstrukciji centra, za život sve popularnijeg i modernijeg naselja. Ova ulica čini žilu kucavicu ovog dela Podunavlja i rekonstruisana je u dužini od 340 metara,.

Opština Stara Pazova je za I fazu radova iz svog budžeta izdvojila preko 30 miliona dinara, zahvaljujući čemu su Novi Banovci i po uređenosti potvrdili epitet u svom nazivu, donoseći uslove za znatno kvalitetniji i komforniji život svojih meštana.

Vrednost II faze radova iznosi nešto više od 50,5 miliona dinara sa PDV-om. Opština Stara Pazova je budžetskim sredstvima za ovu namenu obezbedila preko 30 miliona dinara, čime je na sebe preuzela obavezu regulisanja PDV-a za celu investiciju. Ostatak od 20,5 miliona dinara (bez PDV-a) obezbedilo je Ministarstvo privrede kroz projekat: „Podrška razvoju lokalne i regionalne infrastrukture“.

Radovi I faze koji su, pored rekonstrukcije saobraćajnice, podrazumevali i uređenje slobodnih površina, parterno uređenje i formiranje novih zelenih površina, izgradnju nedostajućih parking mesta, biciklističke i pešačke staze, novih autobuskih stajališta i niša, zamenu električnih stubova, uređenje slivnika, zamenu azbestnih cevi, popločavanje prilaznih staza behaton pločama, potpuno su promenili izgled ovog dela naselja.

Stečeni su uslovi da se u najskorijem roku krene sa poslom oko predviđenog uređenja u okviru II faze. Ugovor je, u ime Opštine Stara Pazova, u Ministarstvu privrede u Beogradu potpisao Milan Beara, zamenik predsednika Opštine Stara Pazova.

„Radovi na uređenju centra Novih Banovaca, odnosno II faza rekonstrukcije centra, podrazumeva uređenje Školske ulice prema spustu ka Dunavu i prostora kod hrama „Sv. Vasilija Ostroškog” i Doma kulture, koji su svakako centralni deo naselja, koje se sve više širi. Ponosni smo što smo veoma blizu ranije zacrtanog cilja da se i Novi Banovci pridruže drugim uređenim mestima naše Opštine, i sa ovim radovima pridružimo aktuelnim rekonstrukcijama u Staroj Pazovi“, naglasio je nakon potpisivanja Ugovora zamenik predsednika Opštine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*