Нове трибине на фудбалском терену у Доњим Петровцима

У склопу улагања у спортску инфраструктуру, Општина Рума издвојила је средства за Фудбалски клуб у Доњим Петровцима. Захваљујући бројним улагањима, овај фудбалски терен изгледа веома добро, поготово за услове клуба у селу.

Деценију је овај клуб играо у Сремској лиги, сада су кажу испали у најнижу, али сматрају да уз добр улсове има наде да се обнови слава клуба.

„Има наде, узели смо сад ове младе момке који су сад без новаца дошли, што нас воле и што их дочекамо као мало воде на длану. Само да одемо једну степеницу више где су жарковци, ту нам је место и ради хигијене и ради терена и ради свега“, рекао је Милан Кукић, економ ФК „Доњи Петровци“.

Општина Рума и ове године је определила средства за овај клуб, у смислу уређења трибине. Изведене радове је обишла председница Општине Рума Александра Ћирић.

„Урадили смо реконструкцију терена, односно трибина и кровне конструкције на трибинама, затим платно које је на стадиону смо окречили, поправили санирали, тако да сада за бављење спортом овде у Доњим Петровцима како старији тако и млађи нараштаји имају леп просторгде да се баве спортом и да имају места за рекреацију и одмор“, рекла је Александра Ћирић, председница Општине Рума.

 

На фудбалском терену су завршени бетонски радови, трибина је наткривена кровом, офарбана, постављене су нове столице. Ови радови су значајни з аживот клуба, али и живот самог села, поготово када су лоши временски услови.