Nove konkursne linije za pomoć poljoprivrednicima (VIDEO)

Autonomna pokrajina Vojvodina raspisala je konkusrne linije za pomoć ukupnoj poljoprivrednoj proizvodnji. I ove godine na značajnu pomoć pokrajine mogu računati voćari i vinogradari, stočari, oni koji se bave organskom proizvodnjom, ali i maldi u ruralnim područjima. Za voćare je veoma interesantna podsticajna mera za sufinansiranje investicija u nabavku opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda i elemenata potrebnih za podizanje voćnjaka, vinograda i zasada hmelja za šta je obezbeđeno  85 miliona dinara.

Voćari i vinograradi i ove godine mogu računati na pomoć pokrajine kako bi unapredili svoju proizvodnju. Obezbeđeno je 85 miliona dinara za nabavku opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda, kao i opreme za podizanje voćnjaka, vinograda i zasada hmelja, što je izuzetno važna vest jer se u regionu Srema sve više podižu moderni zasadi.

Naš sagovornik ističe da je za sve konkursne linije važno na vreme podneti potrebnu dokumentaciju kako bi se do subvencija i došlo. Primera radi , na konkursu, čiji je cilj povećanje površina zasada pod sistemom protivgradne zaštite, bespovratna sredstva mogu iznositi do 60 procenata od prihvatljivih troškova pojedinačnog projekta. Lazar Klještanović, stručni saradnik za voćarstvo i vinogradarstvo, navodi i da maksimalan iznos po jednoj prijavi ne može preći 7,3 miliona dinara.

Za ovu konkursnu liniju mogu konkurisati fizička i pravna lica do 13. marta. Prijave za konkurs dostavljaju se Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, a odobrena bespovratna sredstva će se isplaćivati u skladu sa prilivom sredstava u budžet AP Vojvodine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*