Nova oprema za zaštitu životne sredine Nova oprema za zaštitu životne sredine
Opština Irig je na dobrom putu da se reši stvaranja divljih deponija. Naime Opština Irig dobila je 50 kontejnera i 103 kante za otpatke... Nova oprema za zaštitu životne sredine

Opština Irig je na dobrom putu da se reši stvaranja divljih deponija. Naime Opština Irig dobila je 50 kontejnera i 103 kante za otpatke od Ministarstva zaštite životne sredine. Ugovor su u zgradi Opštine Irig potpisali predsednik Tihomir Stojaković i posebna savetnica u Ministarstvu, Sara Pavkov. Donacija je preusmerena za potrebe Javnog preduzeća „Komunalac“ Irig, gde se trenutno nalaze kontejneri i kante. Inače, resorno ministarstvo ove godine je obezbedilo kante i kontejnere za 34 jedinice lokalne samouprave, medju kojima je i iriška. ”Sve radimo u cilju da opštinama obezbedimo sredstva za bolji kvalitet života svih građana i da na ovim konrektnim primerima ukažemo da ono što Ministarstvo zaštite životne sredine radi direktno utiče na unapređenje stanja životne sredine. Važno je da građani imaju svest da treba da brinu o svom dvorištu i onome što ih okružuje. Drugo, da otpad odlažu u kante i kontejnere i da se trude da u svojim domovima vrše i neki vid sortiranja i eventualno pravljenja komposta od zelenog otpada koji su radili i naši preci. Apelujem na građane da zajedno brinemo o životnoj sredini”, istakla je Sara Pavkov.

U iriškom javnom preduzežu “Komunalac” očekuju da će ova donacija Ministarva zaštite životne sredine smanjiti broj divljih deponija koje predstavljaju veliki problem ne samo u ovoj nego u mnogim opštinama u našoj zemlji. “Ova donacija mnogo znači za nas jer ćemo postavljanjem kontejnera na više lokacija smanjiti pravljenje divljih deponija koje zagađuju prirodu i povećaćemo broj kanti i kontejnera u vikend zonama koje su u ovom letnjem periodu problem i tako poboljšati efikasnost našeg poslovanja, a okolina će biti čistija i urednija. Kante ćemo podeliti onim građanima koji redovno izmiruju svoje obaveze za odvoženje smeća ili zameniti dotrajale kante novim. Tu su i osnovna i srednja škola i vrtić koji će dobiti nove kante”, rekao je direktor JP “Komunlac” Milan Novaković. Novaković je rekao i da će postavljanje kontejnera u vikend naseljima omogućiti   naplatu za odnošenje smeća u vikend zoni, što će obezbediti bolje poslovanje preduzeća, finansijski i u pogledu održavanja čitave teritorije Opštine Irig.

ReplyForward

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar