Nirvana Čodri – počasni konzul Srbije u Nepalu

Izvršni direktor kompanije CG Corp Global, Nirvana Čordi, imenovan je za počasnog konzula Republike Srbije u Nepalu. Tim povodom kompanija se obratila javnosti:

„Odlukom Vlade Republike Srbije, od dana 12.12.2019. godine, g. Nirvana Čodri – izvršni direktor kompanije CG Corp Global, imenovan je za počasnog konzula Republike Srbije, u Katmanduu, Savezna Demokratska Republika Nepal.

Uz saglasnost Vlade Nepala, u Katmaduu je otvoren počasni konzulat Republike Srbije, na čelu sa počasnim konzulom, g. Čodrijem.

Otvaranje konzulata u Nepalu predstavlja novi nivo bilateralnih odnosa, kao i mogućnost proširivanja trgovinske i kulturne razmene na nivou dve zemlje.

CG Corp Global je multinacionalna kompanija, koja posluje u preko 30 zemalja sveta, sa preko 15.000 zaposlenih. Kompanija je u vlasništvu g. Binoda Čodrija, prvog Forbsovog milijardera koji je investirao u Srbiji, otvaranjem fabrike za proizvodnju nudli, CG Europe Foods – 2017. godine. Ovo je inače i prva investicija koju je kompanija imala u Evropi. 

Izvršni direktor kompanije, g. Nirvana Čodri, sin Binoda Čodrija, diplomirao je na Fakultetu za Menadzment u Nepalu, završio je Master studije na Kembridžu – MIT, kao i MBA – London Business School.  

Iza sebe ima brojne profesionalne uspehe. Već sa 19 godina je osnovao svoju firmu, CG Finco, pre svoje 30-te, postao je izvršni direktor kompanije CG Corp Global. Od 2010. godine, rukovodi i Čodri Fondacijom koja se bavi društveno-odgovornim poslovanjem u Nepalu. Oženjen je i otac dvoje dece“ saopšteno je iz kompanije CG Corp Global.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*