Николина Касап – Румљанка светска првакиња у кик боксу

Српска репрезентација је забележила највећи успех у историји српског кик бокса.

Од 35 такмичара који су пошли пут Италије и Лидо ди Јесола 14 је освојило златну медаљу, четворо сребрну и осморо бронзану. Сјајно издање имали су спортисти румског КБК „Ру-09“, а наша суграђанка Николина Касап је нова светска првакиња у дисциплини К1, категорија до 65 кг!

Николина је у полуфиналу убедљиво савладала турску представницу, а затим у финалу је победила и ривалку из Пољске.

„Победа у финалу је била поприлично убедљива и још дража, јер је та противница нанела једини овогодишњи пораз Николини у финалу Светског купа у Будимпешти. Николина је била толико убедљива да је победила са десетак поена разлике и тако постала светска шампионка. Испунила је моја очекивања, јер сам био убеђен да ће ово Светско првенство освојити без проблема, била је максимално физички и психички припремљена“, казао је тренер румског клуба Владимир Боговић, уједно и члан стручног штаба репрезентације Србије.

Милош Вуковић је у дисциплини К1 -71 кг поражен у четвртфиналу. Мишо Воркапић у дисциплини К1 +91кг је као носилац (због освојених бодова освајањем Светског купа у Будимпешти) прескочио четвртфинале и ушао у двобој са противником из Хрватске у ком је изгубио, па је тако такмичење окончао са бронзом око врата.