Nikad lakše do nove mehanizacije u poljoprivredi (VIDEO)

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je konkurs za dodelu podsticaja pri kupovini mašina i opreme u oblasti biljne proizvodnje. Prijave na konkurs se podnose do 29. aprila a zainteresovani poljoprivrednici iz  Srema,  mehanizaciju mogu nabaviti i  preko firme Agrokompleks iz Sremske Mitrovice.

Do nove mehanizacije sada nije teško doći. Poslednjih godina poljoprivrednici mogu da koriste podsticaje kako bi došli do novih traktora i priključnih mašina i tako olakšali svoju proizvodnju. Pokrajinski sekretarijat je raspisao konkurs za podsticaje za kupovinu mašina i opreme za biljnu proizvodnju, a sremskomitrovački Aghrokompleks poljoprivrednicima nudi svu pomoć pri kupovini prskalica, rasturivača djubriva, sejalica, atomizera i drugih mašina.

Povrat za kupljenu opremu kreće se od 60 do 70 odsto od cene bez PDV-a.

Pored podsticaja za nabavku opreme i mašina za biljnu proizvodnju koje obezbeđuje Pokrajina i resorno ministartvo priprema Uredbe koje se takodje odnose na nabavku mehanizacije i priključnih mašina.

Uspešna poljoprivreda u velikoj meri zavisi od mehanizacije koja se koristi, tako da se sve veći broj poljoprivrednika odlučuje na zanavljanje mehanizacije i to uz pomoć države.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*