Nastavni proces na zavidnom nivou u poljoprivredno-prehrambenoj školi „Stevan Patrović Brile“ u Rumi

Srednja poljoprivredno prehrambena škola „Stevan Patrović Brile“ u Rumi, ove godine je upisala 53 učenika na smerovima veterinarski i poljoprivredni tehničar i pekar. Škola koja je iznedrila veliki broj stručnjaka iz oblasti poljoprivrede raspolaže značajnim obradivim površinama, kao i modernom mehanizacijom, farmom svinja i mini zoo vrtom. Njihov rad pomažu i pokrajinske i republičke institucije, a poslednja donacija toj školi su traktor i moderna sejalica.

Srednja poljoprivredno prehrambena škola slovi za jednu od najboljih u našoj zemlji. Đaci koji je pohadjaju, sve što nauče u velikoj meri primenjuju i na svojim gazdinstvima. Imaju značajnu prednost u školovanju jer se prektičnoj nastavi poklanja velika pažnja.

Učenici ove škkole postizali su značajne uspehe na brojnim takmičenjima širom zemlje, što potvrđuje da je  kompletan nastvani proces na visokom nivou. To ne bi bilo tako da značaj ove škole nisu prepoznale republičke i pokrajinske institucije koje u velikoj meri pomažu rad ove škole. Poslednja u nizu donacija je od Pokrajinskog  sekretarijata za poljoprivredu od koga je škola  dobila dva pluga, sejalicu, traktor i pre toga dobili su i  prikolicu za rasturanje stajnjaka, ruku za istovaranje džambo vreća.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*