Nastavljaju se ulaganja u Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici (VIDEO)

U Službi za radiološku dijagnostiku Opšte bolnice Sremska Mitrovica organizovana je konferencija za medije, povodom nabavke nove opreme i aparata po osnovu konkursa Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo. Kako su istakli nadležni, u prethodnom periodu nadležni sekretarijat značajno je ulagao u opremanje sremskomitrovačke bolnice.

Od početka pandemije virusa korona, od marta prošle godine pa do danas, urađeno je 53.000 radioloških snimaka, od čega 38.000 snimaka pluća za potrebe kovid pacijenata. Zahvaljući donaciji Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, od marta meseca ove godine služba za radiološku dijagnostiku bogatija je za dva bežična digitalna detektorska panela sa printerom za radiografska snimanja, u vrednosti od šest miliona dinara.

Tokom prethodne godine po osnovu konkursa za dodelu sredstava
vojvođanskim bolnicama za nabavku opreme i aparata, mitrovačka Opšta bolnica nabavila je video laringoskop i RTG cev za rendgen aparat. Vrednost ove opreme je 32 miliona dinara.

Pokrajinska vlada i resorni sekretarijat nastavljaju i dalje da ulažu značajna
sredstva u mitrovačku bolnicu, potvrdila je tokom posete Sremskoj Mitrovici dr Snežana Bojanić,  pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo.

Iz Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici ističu i svesrdnu pomoć sremskih
lokalnih samouprava, kao i društveno odgovornih preduzeća, koji su tokom
pandemije virusa korona značajno pomagali rad ove zdravstvene ustanove.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*