Најављена промена цене воде у Руми и Иригу

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Општина Рума одлучила је да промени цену воде и канализације, како за домаћинства, тако и за привредне субјекте на територији румске и иришке општине. Надлежни напомињу да се цена воде није мењала годинама, као и да румски водовод има једну од најквалитетнијих вода у земљи.

„Заиста, цене електричне енергије су поскупеле, ЈП Водовод користи велику количину електричне енргије како би покретали пумпе и како би било редовно водоснабдевање и сада смо дошли у ситуацију да је неопходно повећати цену воде и иако претходних неколико година у Општини Рума није било повећања цена воде, нисмо били као друге општине, које су редовно повећавале цене воде, ми смо желели да будемо одговорни, да будемо најнижи са ценама комуналних услуга“, Александра Ћирић, председница Општине Рума.

 

 

Оваквом ценовном политиком румски водовод жели да утиче на грађане да смање потрошњу воде, као и да стану на пут нелегалном прикључивању на водоводну мрежу, нарочиту у Иригу у викенд зонама и у Врднику.

 

„То је правни пут и можда најбољи начин да станемо на пут нелегалном коришћењу воде и прикључку јер смо овог лета били у ситуацији да радимо рестрикције у појединимд еловима Ирига, управо због тих викенд насеља. На овај начин ћемо стати на пут том нелегалном коришћењу водеи то је један одпрвих корака како бисмо довели у ред стањеу у ЈП Водовод по питању ових нелегалних прикључака“, Александра Ћирић, председница Општине Рума.

То уједно значи и повећање цене услуге канализације, па ће Румљани плаћати одвод за динар више по метру кубном него до сада,док ће румски привредници плаћати о три динара више, а за домаћинства у Иригу то значи пет динара више по кубику, а за привреду десет динара више.

Коначну олдуку о овоме донеће одборници Скупштине Општине Рума.