Најава бројних радова током лета на више локација у Руми

Foto/ Pixabay

Општина Рума и овог лета улаже у путну инфраструктуру, али и у сеоске средине. Након што је урађена деоница приступног пута ка Малим Радинцима која је била најкритичнија, мештани овог села кажу да имају обећања од локалне самоуправе да то није крај улагања.

„У плану је још проширење и санирање асфалта на самом улазу у село који је у изузетно лошем стању. Затим изградња капеле на локалном гробљу сеоском месном и проширење гробља у Малим Радинцима и насипање пута до католичког гробља гребаним асфалтом, туцаником или како већ где ћемо учинити прилаз приступачнијим и бољим“, каже Живко Стојковић, заменик председника Савета МЗ Мали Радинци.

Подсетимо, председница је приликом обиласка радова обећала и да ће у наредном периоду бити урађена, односно рехабилитована цела деоница. Осим у мале Радинце, планирани су радови и у другим месним заједницама, али и приградским насељима.

„Следеће на реду су наша пригардска насеља, насеља Циглана, Аеродром, потом редовно одржавање и крпљење рупа по путевима , потом прелазимо поново на села. Најављујемо асфалтирање улице Добринцима, то је улица Фрушкогорска Према речима мештана овог села још од јануара месеца када смо асфалтирали гагићеву улицу људи су апеловли да је та улица заиста у лошем стању, зато смо урадили измену ПДР Добринци, наменили део атарског пута за пролазак пољопривредних машина,а како би нова асфалтирана улица била растерећана од прекомерног саобраћаја. Потом терени у Путинцима и даље према нашим могућностима и приоритетима.“, рекла је Александра Ћирић, председница Општине Рума.

Иначе ове године, општина рума је за текуће одржавање путева опредила 83,3 милиона динара, а посао је на тендеру добио Срем пут.