Nadmašena sva očekivanja: Održana šesta „Čvarkijada“ u Krčedinu

18 ekipa uzelo je učešće na ovogodišnjem takmičenju u spremanju bombona od svinje u Krčedinu. Prostor namenjen Čvarkijadi bio je mali da primi sve one koji su hteli da učestvuju, jer je ove godine, kako kažu organizatori, interesovanje nadmašilo sva njihova očekivanja. Na kraju takmičenja proglašeni su i pobednici, a to je ekipa iz Inđije.
Sremci su nadaleko poznati po domaćim specijalitetima, među koje se ubrajaju i čvarci. Na ulazu u Krčedin kolona automobila, a nešto dalje oranije na sve strane. Tope se čvarci, a takmičari dodaju po koji sastojak više kako bi baš oni odneli pobedu na šestom takmičenju u pravljenju bombona od svinje.
Jedan od takmičara,  objašnjava kako napraviti dobre čvarke.
„Naši cvarci neće biti najbrže napravljeni, ali će da budu najbolji, jer upravo je u tome stvar, da se sve radi polako. Postoji posebna tehnika i trebalo bi tri puta menjati oranije“, rekao je Aleksandar Hemun, takmičar iz Inđije.
Šesto takmičenje u pravljenju bombona od svinje u Krčedinu podržala je i Turistička organizacija. Organizator takmičenja Boban Stojadinović, vlasnik restorana „Merak mi je“ u Krčedinu ističe da je i više nego zadovoljan odzivom takmičara i posetilaca.
Na kraju takmičenja najboljima su podeljene vredne nagrade. Najukusnije čvarke ove godine napravila je ekipa iz Melanija iz Inđije, drugo mesto osvojila je ekipa Masoni iz Krčedina, dok su treći bili članovi ekipe Vesela družina, takođe iz Krčedina. Nakon proglašenja nastavljeno je veselje uz trubače, koji su i tokom takmičenja zabavljali učesnike, ali i brojne posetioce iz svih delova naše zemlje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*