Nabavka cisterne, modernizacija mreže i buster stanica u Malim Radincima ciljevi JP „Vodovod“ u ovoj godini

JP „Vodovod“ će ove godine kupiti cisternu za pijaću vodu, čija je procenjena vrednost 12 miliona dinara, a pri ovoj kupovini imaće i finansijsku pomoć lokalne samouprave koja će obezbediti 5 miliona dinara.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić je rekao da je lokalna samouprava upozorila sva javna preduzeća da kada kupuju osnovna sredstva, povedu računa o tome kako se zadužuju i da li je to baš neophodno.

JP „Vodovod“ mora da nabavi cisternu i zbog građana, pogotovu kada su visoke temperature, ali i zbog licence za rad koja ističe, tvrdi direktor ovog javnog preduzeća Slobodan Stanić.

Pored pomenutih 5 miliona od Opštine Ruma, „Vodovod“ bi učestvovao sa sopstvenim sredstvima u iznosu od 4,5 miliona dinara, dok bi se ostatak sredstva obezbedio putem lizinga ili kreditnog zaduženja.

„Moramo imati dve cisterne kako bi obezbedili licencu za rad. Razmatramo najpovoljniji model za nabavku cisterne, donećemo odluku da li je uzimamo na lizing ili kredit, smatramo da ćemo moći da je otplaćujemo „, kaže Stanić.

Slobodan StanicDirektor Stanić napominje i da će „Vodovod“ nastaviti i sa redovnim ulaganjima u vodovodnu mrežu, opremu i buster stanice. Prošle godine je pored značajnih ulaganja u vodovodnu mrežu u Pavlovcima, urađena i buster stanica u Stejanovcima, a sledeći na redu su Mali Radinci.

„Treba da projektujemo buster stanicu i u Malim Radincima i čim prikupimo sredstva, koja nisu velika, reč je o tri miliona dinara, to ćemo i realizovati“, ističe Stanić i dodaje da su za ovu godinu planirani radovi na modernizaciji mreže i kopanju novih bunara, a da je pomoć od Opštine Ruma više nego značajna za realizaciju tih projekata.

„Kada Opština Ruma sa 20 odsto podrži naš projekat, onda na konkursu u Pokrajini dobijemo još 80 odsto sredstava i uspešno zatvorimo finansijsku konstrukciju. Naše preduzeće izdvaja takođe značajna sredstva kao finansijsku potporu projekata, jer mi imamo troškove projektovanja, građevinskih radova, održavanja i modernizacije opreme, a u 2017. godinu smo za projekte izdvojili 7 miliona dinara sopstvenih sredstava“, napomenuo je Stanić.

 

Izvor: ruma.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*