(ВИДЕО) На сајму запошљавања у Руми у понуди преко 600 радних места

У Спортској хали у Руми одржан је сајам запошљавања, први у овој години. На сајму је наступило 25 послодаваца, који су заинтересованима нудили око 600 радних места за најразличитија занимања.

 

„Оно што је такође значајно за Руму јесте да према подацима НСЗ у Руми се на евиденцији налази 2200 незапослених лица, што је смањење у односу на прошлу годину када је било преко 3000 незапослених. Бројке не значе ништа, али то говори да радимо у једном оваквом амбијенту јер највећи важност у свему имају привредни субјекти и њихово интерсовање да буду на сајму потврђује и овај сајам који смо организовали“, истакла је Маријана Грабић, директор Филијале НСЗ Сремска Митровица.

 

Председница Општине Александра Ћирић заједно са својим сарадницима и директорком Филијале НСЗ                                         Сремска Митровица Маријаном Грабић обилази штандове послодаваца

 

Сајам су посетили они који се већ налазе на листи НСЗ, али и они који су запослени али размишљају о промени посла, а осим Румљана било је и лица из околних општина.

 

„Изузетно ниска стопа незапослености која и јесте захваљујући томе што је у Руми дошао велики број страних компанија и заиста се ми као општина одговорно опходимо према свим грађанима и настојимо да што више смањимо ту стопу незапослености.

 

Заиста сада можемо да кажемо да на територији Руме не ради само оај ко не жели“, рекла је Александра Ћирић, председница Општине Рума.

 

Претежно су послодавци тражили попуну радних места где је углавном довољна средња школа, али како кажу, најважнија је спремност лица да науче неки посао, па су се тако тражили радници у производњи, виљшкаристи, магационери, возачи, месари, кувари, оператери, комерцијалисти на терену, али и занимања са високом стручном спремом у области безбедности и заштите, људских ресурса, контроле квалитета.

 

Весна Самарџија