Mladi rumski harmonikaš laureat Međunarodnog takmičenja u Nemačkoj

Učenik trećeg razreda OMŠ „Teodor Toša Andrejević“, Andrej Radovanović (klasa prof. Damira Vasiljevića Toskića) osvojio je prvo mesto – laureat, na takmičenju harmonikaša koje je održano u nemačkom gradu Šramberg, u nemačkoj saveznoj državi Baden-Virtemberg.

Postignuti uspeh mladog i talentovanog rumskog virtuoza potvrda je da harmonika u Rumi napreduje, da učenici iz Rume predstavljaju ozbiljnu konkurenciju svima, kako u našoj zemlji, tako i u svetu i da je ovo tek početak još jedne uspešne i sadržajne školske godine učenika iz klase prof. Damira Vasiljevića Toskića.

Učenici harmonike OMŠ „Teodor Toša Andrejević“, u klasi profesora Damira Vasiljevića Toskića takođe su učestvovali i na 20. Međunarodnom takmičenju harmonikaša u Loznici, koje je održano 03. marta.

U veoma ozbiljnoj i kvalitetnoj konkurenciji pokazali su visok nivo muziciranja na harmonici i postigli rezultate koji su veoma značajni i bitni za dalje muzičko usavršavanje samih učenika. Oni predstavljaju ponos Muzičke škole, ali i Rume. Učenike je ocenjivao žiri koji je bio sastavljen od eminentnih stručnjaka i profesora koji su svoju visoku vrednost pokazali delujući kroz koncertne, pedagoške i umetničke aktivnosti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*