Mitrovica predstavljena na sajmu turizma u Berlinu Mitrovica predstavljena na sajmu turizma u Berlinu
Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica predstavila je turističke potencijale Grada i Srema na štandu Turističke organizacije Srbije (TOS) najvećem svetskom sajmu turizma ITB u... Mitrovica predstavljena na sajmu turizma u Berlinu

Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica predstavila je turističke potencijale Grada i Srema na štandu Turističke organizacije Srbije (TOS) najvećem svetskom sajmu turizma ITB u Berlinu, od 6. do 10. marta.

Na štandu TOS, svoju ponudu predstavile su i Turistička organizacija Beograda, Vojvodine, Novog Sada, Zlatibora, Niša, Sombora, Subotice i Sremske Mitrovice kao i predstavnici turističke privrede iz nekoliko agencija.

TOS je već godinama prisutna na nemačkom tržištu koje predstavlja jedno od važnijih emitivnih tržišta. U 2018. godini broj nemačkih turista koji su posetili Srbiju porastao je za 14 odsto i po broju noćenja za 14 odsto u odnosu na 2017. godinu, što je nemačke turiste stavilo na sedmo mesto po broju noćenja inostranih gostiju. Po broju ostvarenih noćenja gosti iz Nemačke beleže rast od 13 odsto u januaru 2019. godine, poredeći sa istim periodom u prošloj godini, a po broju ostvarenih noćenja inostranih gostiju u Srbiji u istom mesecu nalaze se na desetom mestu.

– Prva dva dana, profesionalna, bila su u znaku predstavljanja turističkih potencijala Grada, antičke prošlosti, Carske palate i antičkih lokaliteta, Muzeja Srema, SRP Zasavica, manastira, gastronomije, manifestacija.. agencijama i tur operaterima čime sam probudila interesovanje stranih agencija, da u okviru programa za Srbiju, ponude i naš Grad kao izuzetnu destinaciju Evrope. Razmenjeni su kontakti i po povratku sa Sajma, već nastavljamo komunikaciju i uspostavljamo saradnju. Kada govorimo o danima Sajma za građanstvo, takođe je interesantan veliki broj turista koji ponešto znaju o Vojvodini, ali nedovoljno, a želeli bi da na putu za Novi Sad ili Beograd posete i neke duge destinacije. Sremska Mitrovica im je veoma interesantna kao prestonica rimskog carstva, ali bi i zbog nadaleko poznate dobre, tradicionalne trpeze rado posetili Srem. Nova brošura turističkih organizacija Srema, sa lepim fotografijama i odabranim informacijama, bila je odlična preporuka i podrška. Verujem da će se broj turista koji dolaze u naš grad ove godine povećati i da će se tendencija rasta zadržati i u godinama koje dolaze – izjavila je v.d. direktora Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica Svetlana Sabo.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar