Mitrovčani svečano dočekali kajakaše

Još jedan  dan za pamćenje  u  Sremskoj Mitrovici, ovacijama i skandiranjem „Srebrne  olimpijce“ iz Rija kajakaše Milenka Zorića i Marka Tomićevića dočekali  su Mitrovčani na prepunom  platou ispred Kajakškog kluba „Val“ na popularnim „Brionima“. Marko Tomićević,  dvadesetšetogidišnji   Bečejac koji  od nedavno vesla za  mitrovački „Val“ nije krio impresije za organizovan doček u Sremskoj Mitrovici, ali i za odlične uslove u  klub iz „Grada na Savi“. Kako je istakao mnogo truda je uloženo u predhodnom periodu, ali  se na kraju itekako   isplatilo.DSC_0007 DSC_000214

Srebrna medalja ima ogroman značaj kako za Srbiju tako i za ceo kajakaški sport rekao je Sportski direktor kajakaškog saveza Srbije Miroslav Aleksić.  Za razliku od 2008. godine  i Olimpijskih igara u Pekingu gde Srbija nije imala niti jednog kajakaša, danas je situacija mnog bolja napomenuo je  Aleksić. U obraćanju prisutnima gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Petković zahvalio se sportistima na izuzetnom rezultatu , on je poručio  da je ponosan na prvu olimpijsku medalju za grad. Tom prilikom  je  uručio  Tomićeviću nagradni ček od 750.000 dinara kao poklon od Sremske Mitrovice.

Srpski dvojac Marko Tomićević  i Milenko Zorić  osvojio je srebrnu medalju u finalu trke K2 na 1000 metara i tako doneo našoj zemlji prvu olimpijsku medalju u ovom sportu posle 32 godine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*