Mitrovački Radnički počeo pripreme

U ponedeljak 11. januara 2021. godine u 11 časova, sa snegom zavejanim terenima u Hesni,  sa puno želja, ambicija, planova i entuzijazma, startovali su fudbaleri Radničkog sa priprema za prolećnu sezonu u Prvoj ligi Srbije.

Popularni klub iz mitrovačke Hesne, počeo je pripreme za jednu od najtežih i najneizvesnijih sezona u svojoj  dosadašnjoj burnoj istorji kluba, dugoj 99 godina. Radnički je trenutno  jedan od najboljih i najorganizovanijih klubova u Sremu i sa superligašem Inđijom je vodeći klub sremskog fudbala.

Crveno-beli iz Hesne zauzeli su 14. mesto na kraju jesenjeg dela Prve lige Srbije. U svojoj debitanskoj sezoni osvojili su 18 bodova, sa 5 pobeda, 3 remija i 9 poraza. Postigli su 18 golova a primili 16. Iz Prve lige ispada 8 klubova. Samo 10. mesto garantuje opstanak u drugoj ligi.

Hesnerci sledeće godine slave vredan jubilej, 100 godina uspešnog rada i postojanja kluba. Da li će sledeća godina biti godina uspeha, slave i prosperiteta i da li će Hesnerci uspeti u teškoj misiji da zadrže status drugoligaša, znaćemo vrlo brzo. Prolećno prvenstvo Prve lige startuje u subotu 20. februra, gde u Hesnu stiže IMT iz Novog Beograda.

Agilna, ambiciozna i vredna uprva kluba, na čelu sa predsednikom Vranković Vojom,  podpredsednikom Stojanović Milenkom, direktorom Despotović Draganom, generalnim sekretarom Lacković Zoranom i tehničkim sekretarom Vujičić Ljubišom, obezbedili su nova i kvalitetna pojačanja i sve potrebne uslove za zimske pripreme kluba.

Tabor Radničkog pojačali su:

Ivan Knežević (golman Kabel, Novi Sad), Igor Spajić (Budućnost ,Ddobanovci), Nemanja Milunović (Brodarac, Beograd), Nikola Puzić (Mačva, Bogatić), Milorad Bojić (Mačva, Bogatić), Nebojša Stevanović( Mačva, Bogatić), Živorad Arnautović (Rad, Beograd), Vladimir Petrović (Jagodina), Dragan Matković (Vršac), Luka Milisavljević (Mladi Radnik, Požarevac), Svetozar Milošević (Radnički, Valjevo).

Treninzima prvog tima priključeni su i perspektivni igrači iz omladinskog pogona: Branko Vujović, Mihajlo Nešković, Nikola Grujić i Đorđe Radaković.

Oni će zajedno sa igračima iz jesenjeg dela konkurisati za prvi tim.

U klubu su ostali: Šegavac Matija (golman),  Čupić Dragoslav (golman), Nikolić Srđan, Abubakar Sadik, Ivković Đorđe, Mijajlović Vladimir, Pejović Luka, Janković Dejan, Trebovac Tomislav, Spasojević Nemanja, Mićanović Mladen, Stevanović Nikola, Ilić Vladimir, Rakić Nikola, Radović Nikola i Radovanović Aleksandar.

Prema tome, šef stručnog štaba Kljajić Dušna, sa pomoćnicima Radivojević Sašom i Grabić Ratkom, će imati na raspolaganju 31 prvotimca, koji će konkuristai za najbolju postavu.

Za sada, najveće pojačanje Hesneraca je 23-trogodišnji napadač Petrović Vladimir iz Jagodine, koji je odigrao 8 utakmica u jesenjegm delu Prve lige i postigao 3 gola za Jagodinu.

Na utakmicu 12. kola u Hesni, Radnički – Jagodina, kada se očekivala prva istorijska pobeda Radničkog na svom satdionu, kod vođstva domaćih 1:0, Vladimir Petrović je postigao izjednačujuči gol za Jagodinu i konačan rezultat utakmice 1:1.

Redove Radničkog napustili su; Jelovac Milan (golman), Vasiljević Ivan, Petrović Nemanja, Obrenović Nemanja, Krneta Ratko, Stojanovski Aleksandar, Bulatović Luka, Stevanović Nemanja, Radonjić Nenad, Obrenović Despot, Tomović Uroš i Mirčetić Stefan.

U planu je da se za vreme zimskih priprema održi 39 treninga i odigra 7 prijateljskih utakmica. Radnički če od 27. janura do 6. februra obaviti pripreme u Dorjanu u Makedoniji. Pre odlaska u Makednoju Radnički će odigrati dve prijateljske utakmice sa BSK iz Bešenova i Mačvom iz Šapca.

Posle povrataka iz Makedonije gde će se boraviti 12 dana, Radnički će igrati prijateljsku utakmicu sa Brodarcem iz Beograda. Poslednju kontrolnu utakmicu pred početak prvenstva, 13. februara, Radnički će igrati sa Dinamom iz Vranja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*