Mirović u Šidu: Jačanje industrijskih zona osnovni preduslov za privlačenje investitora

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović potpredsednik Đorđe Milićević i zamenik predsednika Opštine Šid, Zoran Simenović, obišli su danas industrijsku zonu Adaševci u Šidu, gde su u toku radovi prve faze izgradnje pristupne saobraćajnice u dužini od 784 metra, koja će omogućiti pristup radnoj zoni i dalji privredni razvoj opštine Šid.

– Izgradnjom industrijske zone na ovako važnoj lokaciji tačnije auto-putu, na nekoliko kilometara od granice sa Republikom Hrvatskom, opština Šid će imati mogućnost da privlači domaće i strane investitore, što će rezultirati povećanjem broja zaposlenih, rekao je Mirović i dodao da će Pokrajinska vlada nastaviti sa investiranjem u gradnju industrijskih zona.

On je dalje naveo da je ovo jedanaesta industrijska poslovna zona u koju je Pokrajinska vlada uložila svoja sredstva u proteklih godinu dana, kao i da slede naredni projekti čime će se nastaviti sprovođenje ciljeva pokrajinske politike.

Zamenik predsednika opštine Šid Zoran Simenović je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je Pokrajinska vlada prepoznala potencijal šidske opštine, poručivši da će se zahvaljujući tome stopa nezaposlenosti, u ovoj opštini, drastično smanjiti.

Prva faza izgradnje pristupne saobraćajnice omogućiće izgradnju ostalih infrastrukturnih objekata na ovom potezu kao i prilaz budućim korisnicima radne zone Adaševci.

Ovaj projekat, čija ukupna vrednost iznosi oko 33 miliona dinara, zajednički finansiraju AP Vojvodina i Opština Šid.

 

Foto: Tanjug

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*