Mirović u radarskom centru „Fruška gora“

Predsednik pokrajinske Vkade Igor Mirović obišao je danas Radarski centar Fruška gora i potvrdio da se radovi na automatizaciji i modernizaciji protivgradne zaštite odvijaju planiranom dinamikom. On je najavio i automatizaciju radarskih centara samoš i bajša, podsetivši da je Pokrajinska vlada juče donela odluku o obezbeđivanju sredstava za tu namenu, a izdvojiće gotovo dve milijarde dinara.

Predsednik  je istakao da je Skupština Vojvodine juče donela odluku o obezbeđivanju neophodnih finansijskih sredstava za početak procedure modernizacije sistema i u druga dva radarska centra na teritoriji Vojvodine – „Bajša“ i „Samoš“.

Direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda Jugoslav Nikolić rekao je da je automatizacija mreže važan posao od zajedničkog interesa za sve građane Republike Srbije i najavio da će svih 118 lansirnih stanica Radarskog centra „Fruška gora“ biti automatizovano do kraja maja. Obilsaku radarskog centra na Fruškoj gori  prisustvovao je i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*