Mirović otvorio konferenciju „Vojvodina u 2021“

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je danas konferenciju „Vojvodina u 2021“, istakavši da će ova godina biti u znaku prevazilaženja ekonomskih posledica epidemije, ulaganja u javno zdravlje i novog ekonomskog starta.

„Očekujem da ova konferencija bude početak jednog novog optimizma imajući u vidu činjenice u vezi sa virusom kovid 19 i načinom na koji se naša zemlja suočava sa njim. Ovo je prilika da ukažemo na planove koje imamo u brojnim oblastima i na to da je Vojvodina prošle godine, i pored izazova sa kojima se suočavao ceo svet, beležila bolje rezultate u odnosu na druge pokrajine, u oblasti poljoprivredne i idustrijske proizvodnje“, rekao je Mirović.

On je izrazio uverenje da će ovo biti godina ulaganja jer Pokrajinska vlada radi na velikim projektima – izgradnji Kamenice 3 i blokova B i C Kliničkog centra Vojvodine, a u ovoj godini u planu je i izgradnja novog objekta Dečje bolnice u Novom Sadu i rekonstrukcija Opšte bolnice u Kikindi.

„Radimo sve kako bismo održali kontinuitet ulaganja u javno zdravlje i to će nam biti u fokusu 2021. godine. Vojvodina ima razvijenu poslovnu i komunalnu infrastrukturu i u godini pred nama predstoje nam veoma važne domaće i strane investicije“, naveo je Mirović.

„S obzirom na položaj i važnost prekogranične saradnje, i uz svoje veliko ekonomsko, poljoprivredno i kulturno bogatstvo, Vojvodina ima važnu ulogu u procesu oporavka u Srbiji i širem regionu“, rekao je putem video-linka Sem Fabrici, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, ističići da je zahvaljujući aktuelnim strukturnim reformama, naša zemlja pokazala sposobnost da ublaži efekte krize na privredu uz veoma dobre rezultate u zdravstvu.

Zahvalivši Pokrajinskoj vladi na podršci i pokroviteljstvu, direktor „Color Media Communications“ Robert Čoban rekao je da se konferencija održava treću godinu zaredom kako bi se diskutovalo o važnim i aktuelnim temama iz oblasti privrede, zdravstva, kulture, turizma i regionalne saradnje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*