Министар Вучевић: РВ и ПВО је сигуран чувар неба над Србијом

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић, са начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем, обишао је данас Команду Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране. Командант РВ и ПВО генерал-потпуковник Душко Жарковић информисао је министра Вучевића о организацији, структури, размештају снага и задацима тог вида Војске Србије.

Након састанка са најодговорнијим старешинама у Ратном ваздухопловству и ПВО, министар Вучевић рекао је да грађани Србије треба да знају да је РВ и ПВО Војске Србије гарант и сигуран чувар неба над нашом државом.

– Они двадесетчетири часа, сваки дан у току године мотре шта се дешава над небом изнад наше државе, чувају ваздушни простор и гледају како да буду што оперативнији и ефикаснији део Војске Србије, одбрамбеног система државе Србије. Разговарали смо о свим задацима који су пред нама, даљем наоружавању и куповини савремених уређаја, војне опреме, модернизацији, како да популаризујемо Војску Србије, да добијемо нове пилоте и авиомеханичаре, да имамо већи број професионалних војника, већи број официра и подофицира и како да улажемо још више у инфраструктуру – нагласио је министар Вучевић.

Припадници Војске Србије, рекао је министар одбране, део су снажног одбрамбеног механизма наше земље.

– Поносан сам на све ове људе са којима сам се данас састао, са свим официрима, подофицирима, са командантом Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране генералом Жарковићем, наравно, са начелником Генералштаба генералом Мојсиловићем. Сви заједно, као један тим, радићемо на томе да Војска Србије, конкретно РВ и ПВО буду увек и у сваком тренутку способни да изврше сваку наредбу, сваки задатак врховног команданта, председника Републике и да гарантују безбедност свим грађанима државе Србије – поручио је министар Вучевић.