Mile Isaković: Vujović u nedostatku sportskog angažmana traži politički pod okriljem Dragana Đilasa

Bivši rukometaš uveliko gazi vodama politike

U jeku borbe protiv korona virusa, kojim je zahvaćen ceo svet, u trenutku kad svi treba da smo na istom zadatku u bici protiv nevidljivog neprijatelja, padaju maske. Kao što kaže narod – na muci se poznaju junaci. Jedan od onih od kojih je cela nacija očekivala da bude junak, jer se svojim sportskim uspesima do sada isticao, odlučio je da se deklariše kao kukavica, koja će lični komoditet staviti ispred zdravlja naroda.

Reč je o rukometašu Veselinu Vujoviću, koji je odlučio da direktno iz Šapca, pod okriljem Nebojše Zelenovića i Dušana Petrovića, iz udobnosti njihovog gostoprimstva i biznis kombinacija, napadne svesrdnu i požrtvovanu borbu Aleksandra Vučića protiv pošasti koja napada ne samo Srbiju, već i Evropu, a koja širom sveta odnosi nebrojene žrtve.

Simptomatično je da svoj napad Vujović izvodi upravo sa opskurnog portala u vlasništvu ni manje ni više nego Dragana Đilasa. U tom intervjuu, između ostalog, priznaje da u Srbiji ne provodi mnogo vremena i da se u politiku ne razume previše. To ga ipak ne sprečava da aktuelne događaje komentariše upravo sa jasno političke pozicije. I to pozicije Dragana Đilasa i njegovih kompanjona, a Vujovićevih sugrađana Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića.

I sami iznenađeni da neko, ko je do skoro bio sportski junak, tako otvoreno radi protiv interesa opšte populacije, komentar smo potražili od čuvenog sportiste i Vujovićevog saigrača Mileta Isakovića, koji je ocenio da se svrstavanjem na stranu onih koji ruše grad i sprečavaju borbu protiv virusa Vujović ozbiljno diskreditovao, ali i pokazao ko ga plaća i za koga radi.

– Šokiran sam navodima Veselina Vujovića i u njima vidim jasan rukopis i uticaj bivšeg gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića koji je lično odgovoran za širenje zaraze u gradu. Kako se to Vujović setio da optuži Vučića koji je nabavljao respiratore, obnavljao bolnice i dao sve i preko sopstvenih snaga u borbi protiv virusa, dok mu Zelenović pred nosom pušta zarazu da buja u Šapcu. Zašto Vujović ne pita Zelenovića da li je moguće da je od Šapca napravio žarište samo da bi uveo vanrednu situaciju i odložio ponavljanje izbora na 27 biračkih mesta i to samo da bi još koji dan sedeo u fotelji gradonačelnika? Predsednik Vučić pobediće i u ovoj borbi protiv virusa jer radi za narod i opštu doborobit, koja bi svima, a naročito sportistima, trebalo da bude prioritet. Nažalost, vidim da moj bivši saigrač ima druge prioritete i da, iako to neće da prizna, uveliko gazi vodama politike – kaže Isaković.

Na kraju dodajmo i jedno zanimljivo podsećanje koje je vrlo ilustrativno kad je reč o Vujovićevim stavovima i principijelnosti.

Ne tako davno, Veselin Vujović prihvatio je da zajedno sa nizom uglednih sportista, umetnika i javnih ličnosti podrži listu koja je nosila ime upravo onog koga sada tako beskrupulozno napada. Reč je o listi „Aleksandar Vučić- zato što volimo Beograd“. Stvari su možda malo jasnije ako se podsetimo čuvene afere koja je pre samo nekoliko meseci potresala slovenačku javnost kad su mediji uveliko pisali o Vujovićevoj sklonosti ka kocki i to konkretno pokeru.

Slovenačka TV Nova tada je objavila da je Vujović čak maltretirao reprezentativce koji nisu želeli da igraju poker sa njim u novac, ali i da je da bi se selo za njegov sto moralo da se plati 300 evra.

Sportski, nema šta, rekao bi narod.

Izvor: Srbija Danas

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*