Михољски сусрети села у Љукову

У организацији Општине Инђија, Туристичке организације и Агенције за рурални развој општине Инђија а под покровитељством Министарства за бригу о селу Републике Србије, у петак, 16. октобра одржана је манифестација „Михољски сусрети села“ у Љукову. На штандовима у центру села бројни излагачи из целе инђијске општине, приказали су различите пољопривредне производе и рукотворине.  

На самом отварању манифестације штандове су обишли помоћник председника општине Инђија Живан Живановић, директор Туристичке организације општине Инђија Милан Богојевић и директорка Агенције за рурални развој општине Инђија Ивана Пејовић Шеврт и том приликом истакли да поменута локална самоуправа има чиме да се похвали када су у питању сеоско стваралаштво и предузетништво.

Иначе, на манифестацији су по први пут представљени производи и рукотворине који носе ознаку ИН, производи који су оцењени као најбољи из Инђије.

-Задовољство ми је што смо данас представили ИН производе, најбоље што наша општина има. Изабрали смо шест малих произвођача за које смо проценили да су њихови производи и рукотворине најбољи а то су, између осталог, мед, џемови, вина, рукотворине- објаснио је Милан Богојевић, директор ТОО Инђија и додао да ће се ускоро тих шест производа наћи у продајним објектима локалног трговинског ланца:

-Сви заинтересовани који желе да и њихов производ или рукотворина добију ознаку ИН, имаће прилику да се пријаве на конкурс који ће бити расписан за пар месеци.

Помоћник председника општине Инђија Живан Живановић захвалио се учесницима манифестације на одзиву и истакао да се нада да ће „Михољски сусрети села“ постати традиција у општини Инђија. Иначе, у програму су поред излагача учествовали и Културно-уметничко друштво „Чигра“ из Љукова, као и тамбурашки бенд „Синовци“ из Бешке.