„Mega“ protiv „Krke“ za opstanak u ABA ligi

Mega Leks sutra, 4. februara, od 17 časova nastavlja takmičenje u ABA ligi utakmicom 21. kola u Novom mestu protiv ekipe Krke. Košarkaše Mege čeka važan meč u borbi za opstanak pošto su zajedno sa Krkom i MZT-om izjednačeni na začelju tabele sa po šest trijumfa.

Trener Mege Dejan Milojević kaže da je o važnosti meča suvišno govoriti:

U subotu nas očekuje meč sa Krkom, jednim od glavnih konkurenata u borbi za opstanak. Samim tim, o važnosti ovog duela je izlišno govoriti. Zdravstvena situacija u ekipi nije idealna imajući u vidu da se Tejić još vraća iz povrede a da Spasojević ima stomačni virus. U kakvom god sastavu da se suprotstavimo, moramo da odigramo agresivno u odbrani od starta i da ne dozvolimo prazne minute kao u nekim prethodnim mečevima. Dobro smo radili na treninzima, nadam se da ćemo uspeti to da predočimo na terenu. Želimo da se revanširamo Krki za poraz u Sremskoj Mitrovici i time bar malo olakšamo sebi borbu za opstanak, izjavio je Milojević.

Mega Leks i Krka su se do sada sastali 7 puta u regionalnom takmičenju uz skor 4:3 za Megu. U poslednjem susretu u 8. kolu ABA lige ove sezone, Krka je slavila u Sremskoj Mitrovici sa 95:96. Mega Leks i Krka su izjednačeni posle 20 kola regionalnog takmičenja sa po 6 trijumfa.

 

Utakmica Krka – Mega Leks je zakazana za subotu 4. februar od 17 časova uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*