Mali Radinci: Lovačka šicara humanitarnog karaktera za Elenu Fridman iz Vrdnika

Devojčica Elena Fridman iz Vrdnika boluje od tumora, zbog kojeg joj je hitno potrebna operacija u Turskoj.

U našem studiju razgovarali smo sa Živkom Stojkovićem, koordinatorom lova iz lovačkog društva „Soko“, organizatorom humanitarne lovačke šicare koja će biti održana u Malim Radincima u subotu.

– Mi lovci smo poznati, barem ovde u Sremu, po šicarama. One se organizuju različitim povodima, a mislim da je ovo prva koja će biti humanitarnog karaktera. Rešili smo da pomognemo maloj Eleni, znamo da je za operaciju potrebna velika suma novca i daćemo svoj doprinos tako što će sav prihod od ove šicare ići na Elenin račun. Dakle, u subotu ćemo pucati da bi produžili jedan život, u nadi da će potrebna suma biti skupljena i da će Elena posle operacije moći da poseti jednu od naših budućih šicara, zdrava i sa osmehom na licu. Ne postoji ništa lepše na ovom svetu od dečijeg osmeha, rekao je Živko Stojković.

On je iskoristio priliku i da se zahvali svima onima koji mu pomažu u organizaciji, nošeni istim humanim ciljem kao i on i pomenuo prijateljska lovačka društva koja će im se pridružiti u subotu.

– Kao naši pobratimi, priključili su se i lovačka sekcija Surčin i lovačka sekcija Jelenci iz Rume. Ovom prilikom se zahvaljujem njima i svim ostalim ljudima koji su mi izašli u susret donacijama ili pomogli u organizaciji. Zahvaljujem se i opštinskim većnicima koji su najavili svoj dolazak i takođe skupljaju prilog. Ne moraju da dođu samo lovci, ko god želi da pomogne na svoj način, neka dođe u subotu u 13.00 časova na naše strelište. Verujem da će se ovakvim povodom odazvati veliki broj ljudi. Pucaćemo klasičnu šicaru i trap disciplinu poznatiju kao glineni golubovi.

Svi građani koji mogu da pomognu da se skupi novac za operaciju male Elene Fridman koja boluje od tumora, mogu to učiniti u subotu od 13.00 do 18.00 časova na strelištu u Malim Radincima, odmah pored fudbalskog terena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*