„Logičan nastavak destruktivnog delovanja fašiste Obradovića“ SNS najoštrije osudila divljanje lidera Dveri

Srpska napredna stranka Vojvodine, Kolubarskog i Mačvanskog okruga najoštrije je osudila „fašističko divljanje“ lidera Dveri Boška Obradovića i njegovih pristalica koji su danas „prema nalogu tajkuna Dragana Đilasa“ izveli ispred Skupštine Srbije.

Napad na narodne poslanike koji ulaze u zgradu srpskog parlamenta SNS je ocenila kao napad na građane Srbije, jer su poslanici legitimni predstavnici naroda, a to prema saopštenju naprednjaka Obradoviću očigledno ništa ne znači jer je već „više puta iskazao nepoštovanje i prema državi i prema narodu“.

Iz SNS-a Vojvodine su izjavili da u „očiglednom nastojanju da izazove incident i bude uhapšen, kako bi ispao tobožnja žrtva režima, Boško Obradović, dokazani siledžija ne preza ni od fizičkog obračuna“. Najstrože su osudili to što su on i njegovi huligani fizički nasrnuli na poslanika Marjana Rističevića i fizički ga povredili, dok su ostale poslanike vređali i prostački im dobacivali. – Današnji fašistički akt nasilja, nažalost, logičan je nastavak destruktivnog delovanja fašiste Obradovića, koji je između ostalog posledica i sinoćnjeg neuspelog okupljanja pristalica Saveza za Srbiju ispred zgrade Predsedništva, gde ni sam Obradović nije krio razočaranje brojem ljudi, što ga ipak nije sprečilo da sumanuto lomi zaštitnu ogradu i divlja ispred zgrade jedne od najvažnijih državnih institucija – piše u saopštenju.

Naprednjaci upozoravaju i na činjenicu da osim što demonstriraju nasilje, Obradović i njegove pristalice krše sve mere zaštite od virusa Covid 19, tako što su sinoć, kao i jutros ispred Skupštine, bili bez zaštitnih maski i rukavica, što jasno svedoči o vrhunskoj neodgovornosti prema zdravlju svih građana Srbije.

– Srpska napredna stranka Vojvodine, Kolubarskog i Mačvanskog okruga poručuje Obradoviću i njegovom šefu Đilasu da Srbija nikada neće biti država u kojoj vladaju mržnja, lopovluk i nasilje za koje se oni zalažu. Zato posebno pozdravaljamo izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je  sve građane pozvao da osude fašističko divljanje. Uvereni smo da će se građani odazvati tom pozivu i da će uskoro, već 21. juna, na izborima, i Obradovića i njegove nalogodavce poslati tamo gde im je mesto, na smetlište istorije – piše u saopštenju.

Izvor: Srbija Danas

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*