Inđija: LED ekrani za ograničenje brzine

U cilju povećanja bezbednosti učesnika u saobraćaju u opštini Inđija, postavljeni su LED ekrani sa porukama za bezbedno učešće u saobraćaju, odnosno signalne table sa smenjujućim porukama sa obaveštenjem i upozorenjem prekoračenje brzine. Ovo je prva faza radova koja je obuhvatila četiri lokacije, i to kod školskih objekata, dok se u narednom periodu planira postavljanje LED ekrana na svim kritičnim saobraćajnim tačkama.

Signalne table u sebi sadrže ugrađeni dopler radar koji informiše vozače o ograničenju brzine, trenutnoj brzini kretanja i upozoravaju na prekoračenje brzine.

Osim navedenog, velika prednost postavljenih ekrana je sistemska povezanost svih instaliranih izmenljivih saobraćajnih znakova na gradski saobraćajno-informacioni centar koji pruža mogućnost nadzora i punu kontrolu svih uređaja sa računara iz kontrolnog centra, u realnom vremenu.

Povezanost na gradski saobraćajno-informacioni centar omogućiće prikaz svakog uređaja na geografskoj mapi, planiranje načina rada znakova, prikupljanje podataka i kreiranje statističkih izveštaja o saobraćaju, alarmiranje i upozorenje prilikom detekcije nasilnih vozača, nadzor hardverskih komponenti: dioda, svetlosnih senzora, digitalnog sata, temperature i vlažnosti u kućištu, radara, planiranje načina rada znakova za period od 5 godina unapred i ostalo.

Ovi podaci su važni za analizu i praćenje potencijalnih problema i pravljenje strategije za povećanje bezbednosti saobraćaja.

Lokacije na kojima su postavljeni LED ekrani su kod Osnovne škole „Petar Kočić“ u Inđiji, OŠ „Dr Đorđe Natošević“ u Novom Slankamenu, OŠ „Braća Grulović“ u Beški, OŠ „22. Juli“ u Krčedinu.

Važno je napomenuti da se znakovi napajaju putem solarnih ploči i da su izgrađeni u skladu sa najstrožim svetskim standardima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*