Kupinovo: Održana manifestacija „Dani matematike“

U cilju popularizovanja matematike, u osnovnoj školi „Dušan Vukasović Diogen“ u Kupinovu i područnim školama u Ašanji i Obrežu proteklih dana organizovana je manifestacija „Dani matematike“, na kojoj su svoje znanje i veštine iz matematike pokazali učenici ove škole uz podršku direktora Ljiljane Živković, pedagoško-psihološke službe i nastavnika matematike Radice Popović, Jelene Lazić Grujić i Jelene Kovačević.

Prvog dana manifestacije, organizovane su radionice tokom kojih su mladi matematičari pravili panoe o poznatim matematičarima, kao i pet Platonovih tela. Drugog dana održan je kviz znanja, takmičenje u slaganju tangrama i šaohovski turnir. Najuspešniijim učenicima uručene su medalje ručne izrade koje je osmislila matematička sekcija, a najbolji su bili Dunja Simić, Katarina Ivanović, Miloš Janković i Mina Šarčević.

Trećeg dana, organizovana je poseta učenika viših razreda koji se pripremaju za opštinsko takmičenje iz matematike učenicima četvrtog razreda, koji će ove školske godine prvi put učestvovati na opštinskom takmičenju. Tom prilikom su učenici viših razreda uradili par zadataka sa četvrtacima i razgovarali sa njima kako da prebrode tremu koja je neminovna prilikom takmičenja.

Izvor: pecinci.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*