Krčedin: Otvorena deveta Međunarodna umetnička kolonija

Sinoć je u domu porodice Jakšić u Krčedinu otvorena deveta Međunarodna umetnička kolonija. Svečanom otvaranju prisustvovali su predstavnici Opštine Inđija kao i diplomatskog kora. Tom prilikom dodeljene su i tradicionalne nagrade „Ja, Krčedinac“ i „Krčedinska njaka“. Kolonija traje do nedelje, 24. jula a učešće je uzelo više od  200 umetnika iz celog sveta.

kolonija 1

Devetu Međunarodnu likovno-pesničku koloniju u Krčedinu  otvorili su akademik Matija Bećković, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak i Hanadi Al Darviš,  predsednica Departmana za vizuelne umetnosti Ministarstva kulture Katara. Kako je istakao organizator ove kulturne manifestacije Zoran Jakšić u njihov dom stiglo je 40 slikara iz 20 zemalja i više od 120 slikara.

Tradicionalno i ove godine dodeljene su nagrade „Krčedinska njaka“ i „Ja, Krčedinac“. Dragoljub Đuričić, bubnjar, glumica Biljana Đurović, slikar Dragan Stojkov i akademik Matija Bećković poneli su laskavu titulu „Ja, Krčedinac“ ali uslov je bio da , kao i svake godine, ovu rečenicu izgovore naglas, što su učinili svi dobitnici ovog priznanja.

kolonija 2

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak pozdravio je sve prisutne i istakao da su sva kulturna zbivanja u ovoj sremskoj opštini od izuzetnog značaja te da će Opština podržati svaku kulturnu manifestaciju i ubuduće.

 

Deveta Međunarodna umetnička kolonija u Krčedinu traje do nedelje, 24. jula. Organizatori su, kao i svake godine, Udruženje „Moj Srem“ iz Krčedina i Turistička organizacija opštine Inđija, pod pokroviteljstvom  opštine Inđija.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*