Konstitutivna sednica SO Pećinci: Željko Trbović- Nastavljamo put razvoja privrede i poljoprivrede (VIDEO)

Opština Pećinci sa jučerašnjim danom funkcioniše u novoj konstelaciji vlasti. Novi saziv formiran je tako da stranka SNS sa SPS-om u koaliciji ima 27 od ukupno 30 odborničkih mandata u novoizabranom Parlamentu. Novi predsednik Opštine je Željko Trbović.

Pored većinske SNS, koja je u koaliciji sa SPS-om, učešće u vlasti uzima ,,Dostojanstveno, bez straha – Bata Marković – DS i LSV“ – Živko Marković, u razmeri odborničkih mandata 27:3.

Novi predsednik Opštine, ranije načelnik Opštinske uprave – Željko Trbović i njegov zamenik Zoran Vojkić izglasani su većinom od 26 glasova od ukupno 29-oro prisutnih odbornika.

„Očekuje nas mnogo posla. Bio sam u funkciji načelnika, tako da sam upoznat sa svime. Ovo je samo jedan malo veći izazov da priđemo ljudima i da im poboljšamo život i svakodnevne probleme koje imamo. Ja sam u ekspozeu rekao da će opština Pećinci nastaviti put razvoja privrede, poljoprivrede i turizma. Privreda je vrlo značajna na našem području, očekujemo da otvorimo novu zonu u Pećincima, odnosno Sibaču, kako bismo zapošljavali ljude“, izjavio je Trbović.

Sa istim brojem glasova birana su sva tela novog saziva vlasti, kako parlamentarni saziv, tako i opštinsko veće, a zvanično je po zakonskoj proceduri pre svega morao biti ukinut Privremeni organ, što je i učinjeno. 26-oro novoizabranih odbornika izjasnilo se da Dubravka Kovačević Subotički, ranije predsednica Opštine, sada bude predsednica Skupštine opštine, a njen zamenik Aleksandar Jovičić.

„Mislim da se neke bitne stvari neće promeniti, zato što je ostao tim koji je i bio, samo smo se malo rotirali. Naša politika koju smo zacrtali i smernice koje imamo i kako želimo da radimo, ostaju i dalje iste“, rekla je Dubravka Kovačević Subotički, predsednica SO Pećinci.

Pećinčani kažu da put koji su utabali neće menjati. Prosperitet i razvoj su odrednice, a po rečima Dubravke Kovačević Subotički, predsednice SO to što su figure izmešane ne menja suštinu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*