Konjički klub „Mirela“ Belegiš: U planu izgradnja kampa za najmlađe

Konjički klub „Mirela“ iz Belegiša jedan je od četiri u našoj zemlji koji u svom vlasništvu poseduju holandsku rasu- kavepjerbord. Ovaj klub osnovan je 2010. godine i njegovi vlasnici imaju velike planove. Pored škole jahanja, u planu je i izgradnja kampa za najmlađe koji bi tokom višednevnog boravka u Belegišu mogli da nauče sve o konjima.
Na obodu Belegiša 2010. godine formiran je prostor na kome se i danas nalazi Konjički klub „Mirela“. Negujući porodičnu tradiciju, Slobodan Nikolić čuva i uspomenu na svoju sestru Mirelu, po kojoj je Konjički klub dobio ime. Danas ovde „stanuje“ više od 30 grla rasa lipicaner, velš ponija, irske sportske kobile i holandske rase- kavepjerbord.
U okviru konjičkog kluba oformljena je i škola jahanja za decu i mlade. U okviru nje, prvih desetak časova uči se samo teorija, kaže Nikolić i dodaje da najmlađi na licu mesta hrane konje, uče o njihovim navikama, timare ih i čiste kopita.
„Radimo kompletan program. Želimo da deca saznaju šta su to konji, kako žive, kako se hrane, kako dete da se ponaša prema konju i da im priđe bez straha“, rekao je za naš medijski centar Slobodan Nikolić, predsednik KK „Mirela“ Belegiš.
U planu je izgradnja šest bunglaova nakon čega će biti oformljen kampa za najmlađe i izgradnja restorana isključivo za potrebe onih koji će u njemu boraviti. Inače, Konjički klub „Mirela“ iz Belegiša redovan je učesnik fijakerijada i drugih manifestacija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*