Конференција „Сарадња медијских кућа“

Онлајн конференција „Сарадња медијских кућа у оквиру Дунавске медијске мреже“ биће одржана у уторак, 24. маја у 11 часова у Медија центру те установе (Каменички пут 45, Петроварадин).

Учесници конференције биће:

Станислав Радуловић, подсекретар Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Аутономне покрајине Војводине;

Видосава Ендерић, председница Радне групе за председавање Аутономне покрајине Војводине Радној заједници подунавских регија 2021 – 2022;

Јожеф Клем, заменик Генералног директора Јавне медијске установе Радио –телевизије Војводине;

Ладислав Лазић, руководилац сектора за управљање медијском мрежом подунавских земаља РТВ-а.

Модераторка је Љубица Гојгић, новинарка РТВ-а.

На конференцији ће путем интернета учествовати и представници више јавних сервиса из региона и подунавских земаља.

Циљ конференције је јачање сарадње и координација између медијских чинилаца у земљама и регијама подунавског региона, промовисање културолошких, привредних и других вредности региона. Планирано је да се наведени циљеви остварују разменом медијских садржаја јавних медијских сервиса подунавских земаља на платформи „Дунавска медијска мрежа“, коју је покренула „Радио-телевизија Војводине”, заједничким продукцијама и разменом медијских садржаја, разменом искустава, организацијом семинара, тренинга и стручних скупова, издавањем публикација.

На тај начин, медијски професионалци ће имати прилику да своје пројекте прикажу у свим земљама чланицама мреже. Са друге стране, гледаоцима из држава подунавске регије ће путем њихових националних, регионалних и локалних ТВ станица бити представљен богат и разноврстан програм кроз који ће се житељи подунавских земаља боље упознати.

Није случајно зашто је баш Радио –телевизија Војводине центар који повезује подунавске медије – програм РТВ-а уређује се и емитује на шеснаест језика, од чега је најмање осам подунавских.

Извор/ РТВ