Kancelarija za KiM: Zadržavanje sportista na administrativnim prelazima produbljuje međuetničku distancu

Košarkašima „Sloge“ iz Batočine danas nije bilo dozvoljeno da preko administrativnog prelaza Jarinje dođu na Kosovo i Metohiju, čime je sprečeno odigravanje utakmice Druge srpske lige sa domaćinom „Trepčom“ iz Kosovske Mitrovice, saopštila je večeras Kancelarija za KiM.

Reč je, kao i u prethodnim slučajevima zadržavanja sportista na administrativnim prelazima, o pokušaju izolacije srpskog naroda na severu Kosova i Metohije i sasvim bezrazložnom iživljavanju, koje za posledicu može imati samo dodatno produbljivanje međuetničke distance u pokrajini.

Sport je makar simbolično preživljavao i u najmračnijim trenucima evropske istorije, a drevni narodi su čak u ratno vreme proglašavali primirja kako bi se sportisti slobodno takmičili.

Oni koji su u Prištini doneli odluku da sistematski sprečavaju Srbe da se bave sportom i takmiče ne kaskaju, dakle, za savremenim civilizacijskim vrednostima, već zaostaju i za onima koji su živeli pre dva i po milenijuma.

Ovakvo anticivilizacijsko ophođenje Prištine je samo još jedan od argumenata u prilog tvrdnji da su samoproglašeno Kosovo i tamošnje privremene institucije samouprave pretnja stabilnosti regiona i neprijatelj vrednosti na kojima počiva civilizacija.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*