Kampanja o odgovornom ponašanju učesnika u saobraćaju

Povodom kampanje o odgovornom ponašanju učesnika u saobraćaju
i obaveznom korišćenju sigurnosnog pojasa, koje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije sprovodi u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, u prostorijama Odeljenja policije u Sremskoj Mitrovici održana je konferencija za medije.

Svi zajedno moramo shvatiti šta znači odgovornost u saobraćaju i da je korišćenje sigurnosnog pojasa obavezno, bez obzira na to da li ste vozač ili ne. Upravo zbog toga, a u cilju prevencije saobraćajnih nezgoda Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, pokrenuli su kampanju o odgovornom ponašanju učesnika u saobraćaju i obaveznom korišćenju sigurnosnog pojasa.

Kako je istakao Srđan Jeftić, komandir saobraćajne policijske ispostave u Sremskoj Mitrovici podaci nisu zavidni i upravo zbog toga cilj kampanje koja je počela u ponedeljak, 1. marta, jeste da se javnosti skrene pažnja na veliki broj saobraćajnoih nezgoda ali i da se istaknu mere kojima se može uticati na njihovo smanjenje. Jedna od mera je svakako vezivanje sigurnosnog pojasa tokom vožnje.

Jeftić je podsetio da je značaj korišćenja sigurnosnog pojasa tokom vožnje veoma veliki, pored toga što kazna za nekorišćenje sigurnosnog pojasa iznosi 10 hiljada dinara.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*