Kajakaški klub „Val“ osvojio sedam medalja na regati „Olimpijske nade“ u Segedinu

Proteklog vikenda u mađarskom gradu Segedinu je održana regata Olimpijske nade koja predstavlja nezvanično kadetsko svetsko prvenstvo na kome je srpska reprezentacija osvojila 11 medalja. Čak 7 medalja su osvojili članovi kajakakškog kluba „Val“, i to 3 zlatne i 4 bronzane medalje.

Bojan Zdelar je osvojio 2 zlatne i brozanu medalju u konkurenciji 2000. godišta. U trci jednoseda na 200 metara pobedio je ispred danca Knudsena i slovaka Jedinaka. Na 500 metara je bio prvoplasirani pobedivši danca Knudsena i nemca Knopa. Bronzanu medalju je osvojio na 1000 metara iza danca Knudsena i mađara Benedeka.

 

Marija Dostanić je osvojila zlatnu i 2 bronzane medalje u konkurenciji 1999. godišta. U trci na 500 metara zlatna je bila pobedivši nemicu Hake i šveđanku Anderson. U trci na 200 metara bila je bronzana iza mađarica Luc i Oros. U jednosedu na 1000 metara takođe je bila trećeplasirana iza nemice Hake i slovakinje Petrušove.

Sjajna Olivera Mihajlović koja se takmičila u starijoj konkureniciji, uspela je da osvoji bronzanu odličje u trci jednoseda na 1000 metara u kojoj su je pobedile samo mađarice Čikos i Fekete. Olivera je takođe bila odlična u trci na 500 metara gde je bila sedmoplasirana.

Najbliži medalji bio je Nemanja Tajbl u četvorosedu na 200 metara gde je završio kao četvrtoplasirani. Stefan Vrdoljak je osvojio sedmo mesto u jednosedu na 500 metara dok je u dvosedu na 1000 metara bio devetoplasirani. Nadomak finala bio je u disciplini jedonseda na 200 metara gde je polufinalu trku završio na četvrtom mestu. Bajuk Anastzija je u polufinalu dvoseda na 1000 metara završila na četvrtom mestu ostavši bez finala i u polufinalu četvoroseda na 200 metara na sedmoj poziciji. Ognjen Nježić i Nemanja Tajbl su polufinale četvoroseda na 1000 metara završili na šestoj poziciji. Ognjen Mastalović je u polufinalu dvoseda na 200 metara bio osmoplasirani dok je sa Ognjenom Nježićem u dvosedu na 500 metara nisu uspeli da se plasiraju u polufinale.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*