Jarkovci: Dom kulture dobio gradsku vodu

Nakon višedecenijskog čekanja dom culture u Jarkovcima priključen je na vodovodnu mrežu. Radove je izvelo JKP “Vodovod i kanalizacija”, a trajali su dva dana.
Kako je bilo decenijama bez vode onima koji su koristili usluge i prostorije jarkovačkog Doma kulture to sami znaju najbolje. Decenijama se čekalo da poteče voda iz česmi, i to se konačno  desilo. Kako ističu predstavnici JKP “Vodovod i kanalizacija”, prvo je očišćeno dvorište u kojem se nalazio šaht zatrpan smećem i rastinjem, nakon čega su ugradili novi I priključili objekat na gradsku vodovodnu mrežu.
-Završili smo posao u Jarkovcima, ali ćemo se truditi da i u svim ostalim naseljenim mestima rešimo ovakve ili slične probleme, za koje je nadležno naše preduzeće. Sramota je da decenijama jedan objekat, kao što je dom kulture u Jarkovcima, u 21. veku nema vodu- istakao je Dragoljub Trifunović, director JKP “Vodovod i kanalizacija”.
Ceo posao izvršen je na inicijativu predstavnika lokalne samouprave. Kako kažu, teže da sve domove kulture, pored jarkovačkog, privedu nameni jer većina njih po selima ne funkcionišu onako kako bi trebalo.
-U Jarkovcima je bio problem sa tekućom vodom i nakon više decenija uspeli smo da dovedemo gradsku vodu u taj objekat. Nadamo se da ćemo moći, u nekom narednom periodu, da uradimo i kompletnu kanalizacionu mrežu za Jarkovce, a samim tim priključimo i seoski dom kulture- kaže Milan Predojević, predsednik SO Inđija.
Radovi na priključenju jarkovačkog Doma kulture trajali su dva dana i njihova vrednost je oko sto hiljada dinara, kažu u inđijskom JKP “Vodovod i kanalizacija”.
Attachments area

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*