Jarkovačko plivanje za Časni krst – Pobednik Luka Škrbić, četrnaestogodišnji učenik iz Inđije

Danima su trajale pripreme na Jarkovačkom jezeru kako bi 49 plivača uzelo učešće u plivanju za Časni krst na Bogojavljenje. Treću godinu zaredom Crkvena opština Ljukovo zajedno sa Opštinom Inđija organizovala je pomenuto takmičenje a među učesnicima ove godine bilo je sedam učenika, dva takmičara iz Češke i po drugi put, učešće je uzeo predsednik Opštine Inđija, Vladimir Gak.

Nakon crkvenog obreda sa plaže Jarkovačkog jezera zaplivali su ovogodišnji učesnici a prvi među njima bio je, ujedno i jedan od najmlađih takmičara 14- godišnji Luka Škrbić iz Inđije, kojeg su bodrili takmičari ali i veliki broj onih koji su došli kako bi ispratili ovaj događaj.

Luka je za „M novine“ istakao da je hteo i prošle godine da se prijavi ali da se ipak uz podršku roditelja tek ove godine pridružio takmičarima na Jarkovačkom jezeru.

-Jako sam srećan što sam prvi stigao do Časnog krsta. Bilo je hladno ali sam želeo da učestvujem i da prvi stignem, a želja mi se ostvarila- rekao je 14-godišnji Luka, učenik inđijske Gimnazije.

Plivačima se i ove godine pridružio predsednik opštine Inđija Vladimir Gak. Kako je istakao, i ove godine učestvovao je sa članovima njegovog Kabineta.

-Veliko je uzbuđenje i pomešane su emocije kada ste deo jednog ovakvog događaja. Pozivam svakog da se odvaži i da sledeće godine, ako mu zdravlje dozvoljava, učestvuje u plivanju za Časni krst- rekao je Gak i dodao:

-Treću godinu organizujemo plivanje za Časni krst, sve je veći broj takmičara i sve više ljudi koji posmatraju ovaj događaj. Posebno sam ponosan na najmlađe takmičare jer nije lako plivati u hladnoj vodi i na minusu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*