Izložba „Proždiranje“ u Kući Vojnovića

U petak, 15. marta 2019. godine sa početkom u 19.00 časova u Galeriji Kuće Vojnovića biće otvorena samostalna izložba radova ”Proždiranje”, autora Miloša Milićevića.

Miloš Milićević, rođen je 1991. godine u Užicu gde završava Umetničku školu, smer grafički dizajn. U Beogradu završava Fakultet likovnih umetnosti osnovne i master studije na smeru grafika, u klasi profesota Miodraga Mlađovića. Primljen je u Udruženje likovnih umetnika Srbije 2018. godine.

Do sada je imao pet samostalnih izložbi i izlagao je u Užicu (Jokanovića kuća), Zlatiboru (Čigota), Zrenjaninu, Prijepolju i ponovo u svom rodnom gradu Užicu u Narodnom pozorištu, kao i veliki broj kolektivnih izložbi.

Miloš u svom radu se fokusira na samu figuru i dešavanja unutar nje. Van same figure ne postoji ništa, sve je svedeno. U samim figurama dolazi do sukoba mašinskih i živih oblika i spajanja organskog i neorganskog sveta.

Izložba Miloša Milićevića, ”Proždiranje”, biće otvorena za publiku do 29. marta 2019. godine. Ulaz na izložbu je slobodan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*