Izložba i promocija slike u Zavičajnom muzeju

U Zavičajnom muzeju Ruma sledeće nedelje biće održana dva događaja. U utorak se otvara izložba „Život i smrt heroja- Neutralnosti ne može biti“, koja je rezultat istraživanja vizuelnih reprezentacija ideja Ive Lole Ribara u kulturi sećanja socijalističkog i postsocijalističkog perioda.

Cilj izložbe je kontekstualizacija i aktualizacija života i dela Ive Lole Ribara, s namerom da se u njegovu „biografiju“ uključe i interpretacije posle smrti. Autorke izložbe su Jasmina Novaković, Mina Lukić i Marija Vasiljević. Izložba se otvara u sali Poklon zbirke Feđe Soretića, u 19.30 časova, a ulaz je slobodan.

duhu sećanja na Narodnooslobodilačku borbu i period Drugog svetskog rata je i događaj predviđen za sledeći dan, odnosno, u sredu sa početkom u 18.00 časova, u istoj sali biće priređena promocija knjige „Otpor fašizmu“, zbornika sa stručnog i naučnog skupa održanog u Novom Sadu 26. novembra 2016. godine. Učesnici skupa i promocije su Stanko Šušnjar, dr Boris Kršev, Andrija Popović i Aleksandra Ćirić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*