Istim srcem u jedan glas: Uskoro počinje festival „Sionska Sabranja 2017“

Radio Eparhije sremske „Srpski Sion“ i Udruženje građana „Alternativa Ru“ organizuju „Sionska Sabranja 2017 – Festival Vere Nade i Ljubavi“. Ovaj događaj održaće se 16. septembra na više lokacija u Rumi, pod sloganom „Istim srcem u jedan glas“.

Festival je dobrotvornog karaktera, sa ciljem da se pomogne deci sa smetnjama u razvoju i invaliditetom iz Rume i Stare Pazove. Ideja vodilja festivala je upravo sabiranje svih ljudi dobre volje, pomoć bližnjima i poruka da smo svi jednako vredni pred Bogom. Organizatori se nadaju da će i u narednim godinama ovaj festival zaživeti i postati tradicionalan događaj.

 

Program festivala:

9:30 – Sveta Liturgija u hramu Silaska Sv. Duha na apostole u Rumi
11:00 – Kulturno – umetnički program u porti hrama:
– Dečiji crkveni hor „Blagoslov“ iz Sremske Mitrovice;
– Pevačka grupa „Jefimija“ iz Šapca;
– Recituju: Deca sa smetnjama u razvoju i invaliditetom iz Rume i Stare Pazove;
– Trpeza ljubavi (posluženje) za sve prisutne u porti hrama.
13:00 – Prelazak u prostorije „Zavičajnog muzeja Ruma“ i otvaranje izložbe radova dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom iz Rume i Stare Pazove.
13:30 – Tribina na temu „Misija i muzika“ u prostorijama „Zavičajnog muzeja Ruma“. Za vreme tribine posetioci će imati priliku da pogledaju projekciju kratkog filma „Parastos“, Zorana Marinkovića (Bjesomar), snimljenog u manastiru Vitovnica 12. 4. 2008. godine, na petogodišnjem parastosu ocu Tadeju.
– Učestvuju: dr Aleksandar Raković, Hadži Nikola Mijović i Dejan Vučetić (Darkvud dab).
15:00 – Ručak za goste u restoranu Borkovac.
19:00 – Dobrotvorni rok koncert za decu sa smetnjama u razvoju i invaliditetom na izletištu Borkovac u Rumi (Ulaznica: 200 dinara):
– Nebojša Mastilović (Pirg)
– Vrelo;
– Drugi dolazak;
– Falkons;
– Eshaton;
– Bjesovi;

 

Specijalni gosti: Slobodan Marinić i viteški red „Beli Orlovi“ iz Sremske Mitrovice. Posetioci će moći da vide srpskке srednjovekovne rekvizite sa snimanja serije „Nemanjići“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*