Irig: Započeta realizacija projekta Katalog biblioteka fruškogorskih manastira za 2018. godinu Irig: Započeta realizacija projekta Katalog biblioteka fruškogorskih manastira za 2018. godinu
Realizacija projekta “Katalog biblioteka fruškogorskih manastira” za 2018. godinu započeta je posetom bibliotekama manastira Novo i Staro Hopovo, Grgeteg i Krušedol. Uvid u stručni... Irig: Započeta realizacija projekta Katalog biblioteka fruškogorskih manastira za 2018. godinu

Realizacija projekta “Katalog biblioteka fruškogorskih manastira” za 2018. godinu započeta je posetom bibliotekama manastira Novo i Staro Hopovo, Grgeteg i Krušedol.

Uvid u stručni rad izvršili su upravnik Biblioteke Srpske Patrijašije dr Zoran Nedeljković i bibliotekarka Irina Nešić, a prisustvovale su direktorica Srpske čitaonice u Irigu Vera Novković i autorka projekta Vesna Petrović.

Utvrđeno je da su biblioteke stručno uređene i da se nalaze u odgovarajućem prostoru. Ove biblioteke su najbogatije knjižnim fondovima, koji broje više od 10 hiljada knjiga, među kojima je 256 starih i retkih, i poklon biblioteka Dimitrija Ćamilovića od 876 knjiga na engleskom, francuskom i ruskom jeziku u Manastiru Krušedol.

 

Izvor: Srpska čitaonica Irig

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar