Irig: Predstavnici opštine u poseti Srbima na Kosovu

Predstavnici opštine Irig, Miodrag Bebić, zamenik predsednika opštine, i Fedor Pušić, direktor Agencije za ruralni razvoj Irig, posetili su opštinu Leposavić na severu Kosova, gde su sa predstavnicima ove opštine razgovarali o mogućnostima saradnje dveju opština i pružili podršku Srbima koji žive na Kosovu.

Zajedno sa Tihomirom Stojakovićem, poslanikom u Skupštini AP Vojvodine i poverenikom Srpske napredne stranke za opštinu Irig, oni su obišli mališane u selu Kamenica i uručili im novogodišnje paketiće koje su za njih spremili članovi SNS.

“Fasciniran sam hrabrošću ovih ljudi koji žive u selu koje je sa tri strane okruženo albanskim selima i koji se svakodnevno sreću sa problemima koji su za nas, koji živimo u Srbiji, prosto neverovatni. Ono što me je najviše obradovalo jeste istrajnost i želja mališana da ostanu na Kosovu i pored svih prepreka i problema sa kojima se od najranijeg detinjstva suočavaju“, istakao je zamenik predsednika opštine Irig, Miodrag Bebić.

Koliko su se stariji žitelji Leposavića i Kamenice obradovali podršci koja je stigla iz opštine Irig, toliko su se mališani obradovali paketićima.

“Osmesi koje smo videli na licima mališana nemaju cenu, i vrede mnogo mnogo više od paketića kojima smo ih danas obradovali. Došli smo da poručimo i njima i svim Srbima sa Kosova da nisu sami i da nisu zaboravljeni. Ovo sigurno neće biti poslednji put da pomažemo našoj deci na Kosovu i uskoro ćemo organizovati nove akcije sa željom da im detinjstvo učinimo lepšim“, kaže poverenik SNS za Opštinu Irig i pokrajinski polanik, Tihomir Stojaković.

Da je ovo bio jedan nezaboravan dan, pun emocija, ističe i direktor ARRI, Fedor Pušić:

“Počastvovan sam što sam danas bio akter jedne ovako lepe akcije. Još jednom se potvrdilo da naše malo nekome može da znači puno, a sa radošću ću se odazvati svakoj narednoj akciji koja ima za cilj pomoć našim mališanima sa Kosova, kao i svakoj drugoj humanitarnoj akciji.“

Predstavnici opštine Irig najavljuju još nekoliko humanitarnih akcija u narednim mesecima.

 

Izvor: irig.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*